~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει να 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................. Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952] ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ανατροπή του καπιταλισμού και όχι διαχείριση
"Η χώρα δεν έχει ανάγκη από μια συμφωνία γενικά. Έχει ανάγκη από μια έξοδο από τα αδιέξοδα των μνημονίων, από μια σύνθετη πολιτική διεξόδου και αναγέννησης σε όλους τους τομείς, παραγωγικής και πνευματικής – κοινωνικής, εθνικής ανασυγκρότησης, που δεν μπορεί να γίνει μέσα από τα νεοφιλελεύθερα δόγματα και τους όρκους πίστης στις συνθήκες της Ε.Ε., χωρίς έναν σταθερό προσανατολισμό για μια νέα θέση της χώρας στον γεωπολιτικό άξονα. [Ο Δρόμος της Αριστεράς]

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Βαρουφάκης κατά Τσίπρα : «Με το νέο Μνημόνιο οι φτωχοί θα πληρώσουν περισσότερα και οι πλούσιοι θα έχουν φοροαπαλλαγές»

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ   

VAROUFAKIS
Ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν ένας από το 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν όχι στο τρίτο μνημόνιο. Ο μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ήταν ο μοναδικός που γραπτώς εξηγεί τους λόγους της επιλογής του. Με την ανάρτηση ενός πολυσέλιδου εγγράφου στην προσωπική του ιστοσελίδα υποστηρίζει ότι αποδομεί το νέο μνημόνιο.
Ο τέως υπουργός παραθέτει ολόκληρο το Μνημόνιο στα αγγλικά, εμπλουτίζοντάς το σε κάθε παράγραφο με τα δικά του σχόλια, γραμμένα μάλιστα με μπλε γραμματοσειρά. 
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, το νέο πρόγραμμα δε βγαίνει, καθώς επιβάλει ακόμη περισσότερη λιτότητα σε μια οικονομία που δεν την αντέχει, ενώ ιδιαίτερη μνεία κάνει για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, λέγοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συγκεντρωθούν τα προβλεπόμενα 25 δισ. ευρώ από τη δημόσια περιουσία. 
Μεταξύ άλλων γράφει: "Η τρόικα θεωρεί πως όλη η διαδικασία νομοθέτησης πρέπει να τελεί υπό την έγκρισή της, συμπεριλαμβανομένων των νόμων για την ανώτατη εκπαίδευση, κλπ. Η εθνική κυριαρχία έχει καταπέσει."
Όσο αφορά τα θέματα της φορολογίας τονίζει ότι με την απλοποίηση της κλίμακας "εξασφαλίζεται ότι οι φτωχοί θα πληρώσουν περισσότερα και οι πλούσιοι θα έχουν φοροαπαλλαγές". 
Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το κείμενο.
ΠΗΓΗ: yanisvaroufakis.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου