~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει να 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................. Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952] ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ανατροπή του καπιταλισμού και όχι διαχείριση
"Η χώρα δεν έχει ανάγκη από μια συμφωνία γενικά. Έχει ανάγκη από μια έξοδο από τα αδιέξοδα των μνημονίων, από μια σύνθετη πολιτική διεξόδου και αναγέννησης σε όλους τους τομείς, παραγωγικής και πνευματικής – κοινωνικής, εθνικής ανασυγκρότησης, που δεν μπορεί να γίνει μέσα από τα νεοφιλελεύθερα δόγματα και τους όρκους πίστης στις συνθήκες της Ε.Ε., χωρίς έναν σταθερό προσανατολισμό για μια νέα θέση της χώρας στον γεωπολιτικό άξονα. [Ο Δρόμος της Αριστεράς]

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Για Ένα Μαζικό Λαϊκό «ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ»


ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ, ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ, ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΩΝ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΑΖΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ «ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ»
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ, ΠΙΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Όλοι εμείς που υπογράφουμε, πιστεύουμε ότι
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το 3Ο στη σειρά μνημόνιο που συμφώνησε στις 13 Ιουλίου 2015  και ψήφισε στις 14/8/2015 με τη συμμετοχή και τη συναίνεση των μνημονιακών κομμάτων ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ έβαλε την υπογραφή της στην κοινωνική καταστροφή της ΕΛΛΑΔΑΣ.
 Το εκρηκτικό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος της 5ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2015, με την εντυπωσιακή ταξική, γεωγραφική και ηλικιακή δυναμική είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για την αναγκαιότητα ύπαρξης μιας ευρύτερης κοινωνικής συμμαχίας ενός νέου φορέα που θα μπορέσει να στηρίξει την επιλογή ενός άλλου δρόμου έξω από τα μνημόνια και την λιτότητα.
 Η αντοχή του Ελληνικού λαού και η απάντηση του ΟΧΙ στον εκβιασμό των κλειστών Τραπεζών απόδειξε ότι η δημοκρατία και η λαϊκή κυριαρχία μπορούν να αποτελέσουν την καλύτερη πολιτική προετοιμασία για την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ
Δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει, «έντιμος συμβιβασμός» με όλους αυτούς! Το «Όχι» στη λιτότητα, στα μνημόνια, στις ιδιωτικοποιήσεις, στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, ακόμη και η αντιμετώπιση της κοινωνικής – ανθρωπιστικής καταστροφής, δεν συμβαδίζουν με το «ναι στο ευρώ και την ΕΕ».
Τίποτα δεν τελείωσε με την ψήφιση της νέας συμφωνίας!  
Αν το δίλημμα που μας θέτουν είναι «ρήξη ή υποταγή», καλούμε το λαό, τους εργάτες και εργαζόμενους, τη νεολαία, τη μαχόμενη διανόηση και τους καλλιτέχνες του «ΟΧΙ», να κάνουν ένα ακόμη βήμα, διαλέγοντας τη ρήξη!
Απαιτείται λοιπόν άμεσα σαν απάντηση στον εκβιασμό της ΕΕ αλλά και σαν αφετηρία ενός άλλου δρόμου για την Ελληνική κοινωνία η συγκρότηση ενός φορέα με νέα πολιτική μορφή το μέτωπο του ΟΧΙ που θα βασίζεται στη συνεργασία και στη συμμαχία όλων εκείνων των αντιμνημονιακών ρευμάτων καθώς και τη διασταύρωση και ανταλλαγή εμπειριών που απαιτούνται για την ανατροπή των συσχετισμών και τη διεκδίκηση της εξόδου της χώρας από το φαύλο κύκλο της λιτότητας, της ανεργίας, της επιτροπείας τον εκβιασμό του χρέους και των συνθηκών ης ΕΕ.
 Ένα τέτοιο μέτωπο οφείλει και πρέπει να είναι πρωτότυπο και όχι αντίγραφο των ρευμάτων που θα το συναποτελέσουν
Δεν μπορεί να είναι ούτε ένας συνεπής ΣΥΡΙΖΑ ούτε μια νέα ΑΝΤΑΡΣΥΑ  έστω και αν χρειαστεί να ενσωματώσει στοιχεία από την εμπειρία τους.
Δεν μπορεί να είναι υπόθεση μόνο των ειδικών των πολιτικοποιημένων και των στελεχών αλλά όλων εκείνων των ζωντανών κοινωνικών δυνάμεων που εκφράστηκαν μέσα από το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού και στήριξαν τα κινήματα της αλληλεγγύης και της αυτοδιαχείρισης.
Η ώρα της ευθύνης για το μέτωπο του ΟΧΙ  είναι τώρα για να μπορέσει να εκπροσωπήσει έγκαιρα, με αξιοπρέπεια και συνέπεια το ιστορικό πλέον στοίχημα για μια άλλη πορεία της χώρας.
Απέναντι στην τρομοκρατία της καταστροφής που δήθεν θα φέρει η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ, απέναντι στο «δεν υπάρχει εναλλακτική», οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας εναλλακτικό σχέδιο, που θα περιλαμβάνει:
Τον αγώνα για να μην περάσει και να ανατραπεί το νέο βάρβαρο μνημόνιο.  .
Την παύση πληρωμών στους δανειστές τοκογλύφους, τη μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους, που σε κάθε περίπτωση δεν είναι δικό μας, είναι επαχθές και αβίωτο για το λαό.  

Την εθνικοποίηση  της Τράπεζας της Ελλάδος, όλων των τραπεζών και των στρατηγικών επιχειρήσεων με εργατικό και λαϊκό έλεγχο

Την άμεση, «μονομερή» ικανοποίηση των αιτημάτων του εργατικού και λαϊκού κινήματος, όπως την προστασία των ανέργων, της εργασίας και των μισθών, των συντάξεων, των αυτοαπασχολούμενων και του λαϊκού εισοδήματος, με ξήλωμα όλων των μνημονιακών μέτρων, παλιών και νέων.
Την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών και λαϊκών δημοκρατικών δικαιωμάτων, απέναντι στο μνημονιακό εξευτελισμό της Βουλής, στη δικτατορία των μιντιοκρατών, στην αστυνομοκρατία και το νεοφασισμό.
Προχωράμε εμπρός με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία και όχι σε κομματικές διαδικασίες
Με το θάρρος και το θράσος που απαιτούν οι στιγμές που παραμένουν ιστορικές

ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ


(Υπογραφές) -  στο OXI.mexri.to.telos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου